Revista de Economie Teoretică şi Aplicată galerie-foto Dinu Marin
Evenimente

Congresul al V-lea al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania

    In data de 2 iunie 2006, la sediul din Bucuresti al AGER, s-au deschis lucrarile celui de-al V-lea Congres al AGER. Potrivit programului propus delegatiilor, dupa alocutiunea de deschidere, a fost supusa aprobarii ordinea de zi. Aceasta vizeaza, in principal, adoptarea unor modificari la Statutul AGER, Raportul Comisiei de Cenzori, Proiectul Bugetului de Venituri si Cheltuieli, dezbaterea si adoptarea documentelor, alegerea conducerii AGER, dezbaterea si adoptarea Rezolutiei Congresului.

    Dupa acest moment, s-a desfasurat unui eveniment stiintific de mare insemnatate: Simpozionul anual al AGER cu tema "Romania in Uniunea Europeana. Potentialul de convergenta".

    In deschiderea Simpozionului, a fost prezentat documentul AGER "O schita a iesirii din periferie", elaborat de prof. univ. dr. Marin Dinu, secretar general, si de lect. univ. dr. Cristian Socol, secretar general adjunct. Acest document, care contine 72 de pagini este structurat pe capitole care releva obiectivele propuse si metodele de analiza utilizate, greselile de strategie din perioada tranzitiei, necesitatea urmaririi ferme a obiectivelor integrarii europene, evaluarea stadiului actual, convergenta nominala a Romaniei cu UE, obligatiile care decurg de aici, convergenta reala cu spatiul comunitar, ca si cerintele pe care o impune, adaptarea la Strategia Lisabona, precum si concluzii si proiectii.
Documentul este bogat ilustrat cu tabele si grafice si contine o anexa cu punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile legate, in special, de procesul integrarii europene.

    In continuare, au fost prezentate, in prima sectiune, comunicarile elaborate de personalitati ale breselei economistilor, reputati profesori si cercetatori, Constantin Anghelache, Ion Gh. Rosca, Gheorghe Zaman, Valentina Vasile, Niculae Feleaga, Sabina Funar, Mihaela Lutas, Ioan Talpos, Eugen Falnita, Marin Toma, Ioan Bogdan, Florea Dumitrescu, Mihail Epuran, Ovidiu Megan, Petru Prunea, Coralia Angelescu, Mihaela Hrisanta Dobre, Dorel Ailenei.

    In a doua sectiune, au fost prezentate comunicari care ii au ca autori pe Nora Mihail, Ion Bucur, Cornel Ionescu, Gheorghe H. Popescu, Cezar Militaru, Elvira Nica, Marilena Papuc, Silviu Bian, Dragos Huru, Aurelian Virgil Baluta, Roberta Stanef, Madalina Militaru, Aura Niculescu, Gheorghe Matei, Raluca Dracea, Roxana Nanu, Cristi Spulber, Ramona Gruescu, Marin Popescu, Marinas Marius, Alina Stefania Cretu, Cristina Iova, Leonardo Badea, Gabriela Ciurariu, Alexandru Trifu, Speranta Pirciog, Oliver Constantin Pricop, Cicilia Ionescu, Cristina Covaci, Ioana Dornescu.
   Cu prilejul lucrarilor Simpozionului, a fost lansata o ampla lucrare intitulata "Romania in Uniunea Europeana. Potentialul de convergenta" - supliment al Revistei de Economie Teoretica si Aplicata care include comunicarile mentionte.
   A fost abordata o gama larga de teme de cel mai mare interes cara au venit sa completeze o serie de aspecte tratate de documentul AGER. Ele se refera in special la procese si fenomene macroeconomice, fiind tratate la un inalt nivel stiintific domenii precum cele care vizeaza investitiile, contabilitatea, guvernanta corporativa, dezvoltarea durabila, managementul performantei, fenomenul bursier, piata muncii, toate in stransa legatura cu obiectivele integrarii in Uniunea Europeana, in conditiile globalizarii.


ARHIVA
Evenimente
» Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, 7 decembrie 2018
» Decernarea premiului Eugeniu Carada pentru economie, 21 iunie 2018
» Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității Petrol-Gaze din Ploiești, 16 noiembrie 2017
[...]   
Galerie foto
» Decernarea „Diplomei Virgil Madgearu cu medalie de aur” de către Senatul ASE, 23 noiembrie 2016
» Fotografii diverse
» 22 Noiembrie 2013, Ziua Economistilor
» Ziua Economistilor, Alba Iulia, 27-29 nov. 2008
» 23 Noiembrie 2007, Ziua Economistilor
» Simpozionul Anual al AGER - Aprilie 2007
[...]   
Prima pagină | Profil | Articole | Cărți | Arhivă | Contact
Copyright © DINU MARIN, 2008-2023